ECOTUINMAN

even voorstellen

Mijn naam is Jurre Haagsma geboren in Groningen 17-09-1971. Een paar jaar met mijn ouders in de wildernis gewoond in Zuid-Frankrijk tegen de Pyreneeën aan. Vanaf 7 tot 19 jaar oud op de Vrije school in Groningen gezeten. Vervolgens op de Biologisch-Dynamische landbouwschool Warmonderhof twee jaar over landbouw geleerd. Drie jaar als tuinder gewerkt in de biologische groente teelt in Duitsland en een jaar op De Bolster biologische zadenkwekerij in Kiel-Windeweer.

Ervaring

Twee jaar omscholing genoten op de hoveniersopleiding te Frederiksoord. Bij meerdere hoveniersbedrijven gewerkt en uiteindelijk bij Copijn Utrecht gewerkt in de ecologische hoveniers afdeling en tuinonderhoud op daktuinen. Even drie jaar als uitstap met verstandelijk gehandicapten als groepsleider gewerkt, tot ik in april 2006 besloot voor mezelf te beginnen met mijn eigen hoveniersbedrijf.

Ontwikkeling

Na twaalf jaar wil ik het hoveniers vak meer gaan combineren met natuurontwikkeling, voor het behoud van de insecten, dieren, bodemleven en een gevarieerde natuur. Zo ontstond ECOTUINMAN vorig jaar spontaan. Ecologische tuinontwerp, renovatie en ecologisch groenbeheer.

Opleiding

Februari 2018 ben ik begonnen met de tweejarige opleiding Ecologisch Hovenier. Elke 14 dagen heb ik een lesdag op verschillende locaties in Nederland om alles te leren over Biodiversiteit, inheemse planten, biotopen, inheemse dieren in de tuin, bloemenweides, natuurlijke bosbeheer enzovoort.

Natuurlijke tuin maken?

Wil jij ook een natuurlijke tuin maken met water, hergebruik van hout en bakstenen, met inheemse planten je eigen weelderige biotoop maken?

Neem contact op